Fyldt mørbrad af svin med naturens urter

Vi har før lavet dette på en sheltertur i Trunderupskoven på vest fyn. Denne gang blev det på den Grønne Oase på Ærø. Her kommer der en lille opskrift. Hvis man er i tvivl om ingredienserne kan man kigge i en App der hedder Vild Mad. Eller spørg onkel Google.

1 flot svine mørbrad
Bacon
Strandkål
Strandkarse
Mælkebøtter
Smør
Groft peber
Salt

Flæk mørbraden og bank den let med hånden så du har en stor flad mørbrad der kan rulles. Drys den med groft peber og salt, læg herefter de vaskede og snittede urter i midten af mørbraden. Pas dog på med at komme for meget af strand karsen i!!, man kalder den for Nordens wasabi og smager af Japansk peperrod.
Læg et pænt lag smør hen over urterne og rul herefter mørbraden stramt. Herefter pakkes rullen ind i bacon. Man kan holde det hele sammen med kødnåle eller noget køkken sejlgarn.

Svits den af på grillen eller på en stegepande. Herefter pakkede vi den ind i staniol og lagde den på grillen under låg og indirekte varme i ca 45 min. Så er den egentlig klar til at skære ud i tynde eller tykke skiver og serverer. Men vil man have sprød bacon, lader man den lige brænde lidt på grillen eller panden igen.

strandkarse
Strandkarse
Strandkål
Strandkål
Mørbrad med urterne
Den nydes med et glas hvidvin og lidt godt brød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *