Ordet “Tapas” kommer fra det spanske “tapar”, som betyder “at dække”. Oprindeligt var Tapas nemlig en lille haps af fx brød eller skinke, som man brugte til at dække sit glas imellem slurkene, og på denne måde holde insekter på afstand. Traditionen er siden sin oprindelse gået hen og blevet et kulturelt fænomen, og i dag associerer man Tapas med snacks og lækre småretter, som kan spises enkeltvis, eller sammensættes til et helt måltid.
Vi har eksperimenteret lidt, så vi kommer med et par små nemme meget lækre ting.
Grillede forårsløg m/rygeost og skinke
Forårsløg
Olivenolie
Rygeost
Lufttøret skinke
Salt
Groft frisk kværnet peber
Rens og mariner løgene i en god oliven olie
Varm en stagepande op til den er meget varm, eller tænd op i grillen (UDEN FOR)
Smør den lufttørede skinke med et lag rygeost
Drys med salt og kværn et godt lag peber ud over
Læg et forårsløg på og rul skinken sammen
De kan spises både kolde og lune