Risalamande sovs

Appelsin creme

3 øko appelsiner
3 spk øko rørsukker
1 shot Galliano eller Grand Marnier
En anelse kartoffelmel til jævning

Saften fra appelsinerne rørsukker og shot koges i min 20 minutter eller til konsistensen er som du ønsker. Jævn med kartoffelmel.
Hvis man sier kødet fra sin appelsinsovs, kan man med fordel legerer den med en æggeblomme.

Blåbær Brombar Slåen sovs

1 pose frosne brombær / friske
1 pose frosne blåbær / friske
En god håndfuld slåen der har trukket i snaps i 3 måneder
1 stort glas portvin

Det hele koges til den er tilpas i konsistens og kan jævnes med kartoffelmel

Chokolade sirup

50 g god kakao
250 ml vand
500 g sukker
1 knivspids salt og
2 tsk vanillesukker.

Bland kakao og vand i en gryde og varm stille og roligt op ved middel varme. Pisk for at opløse kakaoen. Når kakaoen er opløst, tilsætter du sukkeret og varmer op til blandingen begynder at småkage. Lad det koge svagt et par minutter, til sukkeret er helt opløst. Det er vigtigt at piske under hele opvarmningen og vær opmærksom på at blandingen ikke begynder at koge for meget. Efter nogle minutter slukker du for varmen og tilsætter salt og vanille sukker.

Granatæble lime sovs

2 Pæne modne Granatæbler
½-1 Lime
10 flotte store vindruer
En mørk velsmagende rom
lidt portvin fra sidste jul

Lad kernerne fra de 2 granatæbler, saften fra lime og vindruerne som du halvverer trække i rommen natten over. Lad det hele simre i min ½ time og smag til med portvinen.
Jævn med kartoffelmel.

Kiwi Mynthe sovs

5 modne Kiwi
5-8 blade frisk Mynthe
Smages til med lys rom

Skræl og mos de 5 modne kiwier, lad dem simre sammen med de friske mynthe blade. Smag til med den lyse rom. Sovsen har en tilpas konsistens og behøves ikke en jævning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *