Shelter et sted midt i Jylland

Så kom sommeren endelig, og i år lidt tidligere 🙂 Sol og varme i Maij, gav anledning til at finde en egnet shelter af slappe af i.

Store og mellemfis kørte mod det Jyske en eftermiddag. Et par stop undervejs gjorde det muligt at nyde lidt medbragt.

Første shelter vi kom til, den vi havde snakket om, var desvæære booket. Så vi blev enige om at finde den med mindst anbefalinger, for at have en for os selv i det her dejlige vejr. Vi fandt en nær Skanderborg … inde midt i Skanderborg …

Et par enkelte havde dog forvildet sig ud på tur og havde lagt vejem forbi vores hemmelige sted. Hyggeligt var det at se andre på dette øde sted.

Imens vi ventede på mindste fisen hyggede vi os med medbragt 🙂

Mindste dukkede op og vi gik starks i gang med at forberede noget spiseligt … først skulle der gang i bålet …

Derefter kunne vi nyde måltidet, aftenen og aftenen og natten …  

   

Påske i Stenstrup

Halløj der ude 🙂 Ja vi blev enige om at lave lidt frokost mv … og så inviterede vi vores koner med.

Annette ville gerne se os alle sammen hos dem, så til Stenstrup det gik.

Efter en fantastisk frokost, gik vi en lang tur i det gode vejr. Der var en slat snaps der skulle gåes væk… Mellemfis tog sig lige en napper efter turen og var således klar til anden runde .. aftensmad. Ingen sjove billeder af folket denne gang !!

Dagen efter så det således ud i Stenstrup

Hygge weekend i Stenstrup

Ja så blev der tid til endnu en fantastisk weekend. Bettefis hentede mellemfis fredag eftermiddag, hvor vi så handlede lidt mad til fredag aften og kørte ned til Storefis. Fyldt mørbrad og fine kartofler i ovnen. Hertil en smagning på en glimrende whisky, suppleret med en døgnboks mv.

Lørdag morgen efter kaffen, gik vi en lang tur i Hvidkildeskoven. Det er jo den skov hvor vi løb vores drengestreger af .. eller hvad man nu skal kalde det. Det er godt nok en mærkelig fornemmelse at se alle de forandringer, der er sket her i de sidste mange år – mere end 30 vist nok. Men stenen står fast. Nu en Ingress Portal ^-^

Lørdag efter en tiltrængt pilsner og en snaps, og lidt frokost startede vi så på lørdagens menu.

Kammuslinger i avokado creme
Braseret oksekød i Porter med ovn kartofler
Risalamande med Kiwi / Mynte sovs

Til kammuslingen drak vi en Pinot Gris, hovedretten blev fulgt af en 100 % Grenache rødvin og til Risalamanden blev der drukket en Mikkeler Ris a la M’ale og en Omnipollo Hazelnut Cupcake

Igen en fantastisk aften 🙂

Morgenmaden søndag blev et par pizzaer

Stauning whisky smagning og shelter tur

Så nærmer tiden sig hvor vi igen skal opleve ting sammen. Sidste gang vi skulle mødes, skulle vi løbe i Bogense, men grundet problemer med vandbussen fra Esbjerg til Kraken midt i Nordsøen , kunne mellemste fis ikke være med. De to andre fiser løb dog en fin 5 km, i meget fin stil. Senere fik vi alle noget dejligt mad hjemme hos den store fis.

Denne gang skal vi til Stauning… det er vidst over i vestjyl et sted ^-^ … Der ligger et destilleri som laver en fantastisk whisky. Vi smagte på de gyldne dråber til whisky messen i Kolding. Så nu har vi sørme bestilt en rundvisning og en smagning.

Stauning Whisky ligger lidt langt ude på landet og ret tæt på a vesterhav … Man skal køre i god tid, hvis man har en ældre GPS … vi nåede det dog og havde en uforglemmelig eftermiddag sammen med 39 andre spændte gæster i hænderne på en meget dygtig Story Teller Mette.

Efter rundvisningen fandt vi en passende shelter, hvor vi pakkede alle vore ting ud… Vi nakkede en klump kød i den nærmeste brugs og handlede lidt småting, som vi kunne tilberede lidt mad med. Drikkelse kom i form af lidt Stauning whisky, mjød og en slat rødvin. Vi snakkede grinede og havde det hyggeligt som sædvanligt.

Tapas

Ordet “Tapas” kommer fra det spanske “tapar”, som betyder “at dække”. Oprindeligt var Tapas nemlig en lille haps af fx brød eller skinke, som man brugte til at dække sit glas imellem slurkene, og på denne måde holde insekter på afstand. Traditionen er siden sin oprindelse gået hen og blevet et kulturelt fænomen, og i dag associerer man Tapas med snacks og lækre småretter, som kan spises enkeltvis, eller sammensættes til et helt måltid.

Vi har eksperimenteret lidt, så vi kommer med et par små nemme meget lækre ting.

Grillede forårsløg m/rygeost og skinke

Forårsløg
Olivenolie
Rygeost
Lufttøret skinke
Salt
Groft frisk kværnet peber

Rens og mariner løgene i en god oliven olie
Varm en stagepande op til den er meget varm, eller tænd op i grillen (UDEN FOR)
Smør den lufttørede skinke med et lag rygeost
Drys med salt og kværn et godt lag peber ud over
Læg et forårsløg på og rul skinken sammen

De kan spises både kolde og lune

 

Risalamande sovs

Appelsin creme

3 øko appelsiner
3 spk øko rørsukker
1 shot Galliano eller Grand Marnier
En anelse kartoffelmel til jævning

Saften fra appelsinerne rørsukker og shot koges i min 20 minutter eller til konsistensen er som du ønsker. Jævn med kartoffelmel.
Hvis man sier kødet fra sin appelsinsovs, kan man med fordel legerer den med en æggeblomme.

Blåbær Brombar Slåen sovs

1 pose frosne brombær / friske
1 pose frosne blåbær / friske
En god håndfuld slåen der har trukket i snaps i 3 måneder
1 stort glas portvin

Det hele koges til den er tilpas i konsistens og kan jævnes med kartoffelmel

Chokolade sirup

50 g god kakao
250 ml vand
500 g sukker
1 knivspids salt og
2 tsk vanillesukker.

Bland kakao og vand i en gryde og varm stille og roligt op ved middel varme. Pisk for at opløse kakaoen. Når kakaoen er opløst, tilsætter du sukkeret og varmer op til blandingen begynder at småkage. Lad det koge svagt et par minutter, til sukkeret er helt opløst. Det er vigtigt at piske under hele opvarmningen og vær opmærksom på at blandingen ikke begynder at koge for meget. Efter nogle minutter slukker du for varmen og tilsætter salt og vanille sukker.

Læs mere Risalamande sovs

Carlsens kvarter Odense

Januar 2017 havde vi sat hinanden stævne i Odense for at få en rundvisning i det Belgiske øl univers. Og hvor andre steder end Carlsens Kvarter, hvor de danske ølentujaster blev stiftet 🙂
Vi kom omkring 10 lækre øl kun 2 udenfor Belgien o/ En fantastisk oplevelse.

Men inden vi kom så langt var vi lige i Bazaren og handle og drikke en kop Arabisk Karrrf. Vi skulle lave lidt Tapas inden vi ville hælde alt det dejlige øl i maverne.

Risalamande er en undervurderet desert … Så hver gang vi mødes spises der denne vidunderlige desert. Kravet til dette er dog at sovsen må ikke være den samme en eneste gang… Denne her gang var den lavet af brombær, blåbær og slåen der havde ligget i snaps i 3 måneder, dertil en ikke ringe sjat Portvin.

 

Whisky messe 2017

Whisky messen i Kolding 2017 var målet for vores komsammen denne gang.

René havde dog allerede fredag disket op med kammuslinger i smør-hvidvins sovs og lyssej med champignon. Jeg tror han havde dryppet hvidvin i sovsen her også og en anelse fløde.

Hvidvinen var en klasse for sig. Mmm, hvor de smagte godt ? Ja, det hele var bare fantastisk!

Og selvfølgelig var der risalamande til desert og denne gang var sovsen Chokolade sirup.

 

Om lørdagen skulle vi så opleve en masse fantastiske whisky’er på messen i Kolding. Her var meget at vælge imellem. Godt vi havde Finn til at oplyse os om, hvordan priserne var steget på de gyldne dråber.

Der var underholdning i form af sækkepibe orkester og ellers bare gå rundt og lade sig inspirere og smage løs af de dejlige dråber.

 

 

 

 

Egeskov løbet 2017

Fredag den 28. april skålede vi for vor saglige fader, da vi igen mødtes! Denne gang hos Juan på dagen, hvor vores far ville være blevet 86 år!
Juan havde tryllet lidt god mad og fundet noget velsmagende rødvin.

Som aftenen skred frem og risalamanden slap op… Ja, så sker der noget med humøret 🙂 Nogen kan måske ikke ramme munden.

 

 

 

 

 

 

Lørdag formiddag hentede vi vores gamle moder og kørte en tur til Bundelorg og spiste vammeldags gaffelis og nød en kop medbragt karrff.

Lørdag aften var der band night i forbindelse med Danmark Dejligst, hvor der skulle findes et band til at spille i Christiansminde den 12. august. Storefisens band Music Trail var en af de nominerede 🙂 En aften i musikkens tegn. De kan følges her: Music Trail

Søndag deltog vi i en kortere distance ved Egeskov løbet på 3,5 km. Det var en udfordring den bettefis var kommet med, så vi 2 gamle måtte bare hænge på !! Juan løb dog hele distancen uden at have trænet og Bjarne havde erobret sig en omgang forkølelse så han måtte stoppe undervejs et par gange for at hive efter vejret … Vi gennemførte dog alle 3 🙂